zelena kofta

Зелена кофта

Семирічний хлопчик зникає за нез'ясовних обставин. Неповоротка поліція та байдужість решти родини змушують старшу сестру Олю до поновлення справедливості самотужки. Вона готова помститися тому, хто вкрав її братика у зеленій кофті.

07.04.2016 / четвер / час 19.00

Kino Nowe Horyzonty, ul. Kazimierza Wielkiego 19a-21, Wrocław

Вхід вільний

Україна, 2013 рік, 100 хв.

режисер: Володимир Тихий

сценарій: Володимир Тихий

оператор: Сергій Стеценко

у ролях: Олександра Петько, Юрій Одинокий, Борис Гавриленко

продюсер: Денис Іванов, Ігор Савиченко, Володимир Тихий

виробництво: Arthouse Traffic

«Зелена кофта» – друга повнометражна робота режисера, сценариста та продюсера Володимира Тихого – одного з провідних українських кінематографістів свого покоління, ініціатора документального проекту про українську революцію #BABYLON`13. Кінострічка в жанрі психологічного трилеру розповідає сучасну міську історію про дівчинку-підлітка, яка намагається домогтися справедливості – знайти та покарати маніяка, який викрав її молодшого брата.

Головні ролі у фільмі виконали непрофесійні актори – Олександра Петько та Борис Гавриленко. Також в акторському амплуа себе спробували українські режисери театру і кіно Юрій Одинокий, Тарас Ткаченко та Леся Калинська. Фрагменти картини були представлені в рамках роботи Українського національного павільйону в Каннах.

Володимир Тихий почав працювати режисером-постановником рекламних роликів. У 90-х зняв кілька короткометражних фільмів, найуспішніший з яких – «Русалонька» – побував на більш ніж 80-ти міжнародних кінофестивалях, отримав гран-прі МКФ Alternative (Румунія), приз «За найкраще художнє вирішення» МКФ у Ганновері, диплом Монреальського МКФ, гран-прі МКФ Break 21 (Словаччина), приз «За найкращу операторську роботу» МКФ короткометражних фільмів у Берліні та інші нагороди. Працював режисером телепрограм, фільмів і серіалів. У 2000 р. дебютував повнометражним фільмом «Мийники автомобілів», міжнародна прем'єра якого відбулася на кінофестивалі у Карлових Варах.

Вибрана фільмографія:

2014 Наша Надія

2012 Янгол смерті / «Україно Гудбай».

2011 Гамбурґ / «Україно Гудбай».

2010 Інтро / «Мудаки. Арабески»

2010 Свєта / «Мудаки. Арабески»

2009 Рекреації / «Мудаки. Арабески»

2009 По дорозі / «Мудаки. Арабески»

2008 Ґудзик

2008 Таємничий острів

2007 Моя маленька донечка

2001 Мийники автомобілів

1996 Русалонька



Share This:

facebooktwittergoogle_pluslinkedin