Jeńcy

Бранці

20 лютого 2014 року беззбройний студент-протестувальник Сашко переконує призовника ВВ скласти зброю і бере його у полон. Кілька місяців потому Сашко вирішує розшукати солдата і на своєму шляху зустрічає бійця-добровольця Івана. Чи зможе він віднайти солдата, і яку таємницю відступу Беркута з Майдану відкриє йому Іван?

09.04.2016 / субота / час 19.00

Kino Nowe Horyzonty, ul. Kazimierza Wielkiego 19a-21

Вхід вільний

Україна, 2016 рік, 129 хв.

режисер: Володимир Тихий

сценарій: Володимир Тихий

оператори: Babylon’13

монтаж: Babylon’13

музика: Антон Байбаков, Океан Ельзи

анімація: Анатолій Лавренишин, Анастасія Тиха

в ролях: Олександр Клочко, Іван Бубенчик

продюсер: Володимир Тихий

виробництво:  Babylon’13

нагороди: 2015: МКФ у Одесі – нагорода Work in Progress.

Стимулом до створення фільму стала зустріч родин Небесної Сотні – осіб, які загинули під час подій на Майдані Незалежності в Києві у 2013-2014 рр. Кінодокумент описує Революцію Гідності, але стосується також усіх учасників бойових дій. Головні герої історії – львів’яни Сашко Клочко та Іван Бубенчик. У час найбільш напружених сутичок на Майдані Сашко впіймав солдата Беркуту і змусив його скласти зброю. Кілька місяців потому Сашко хоче розшукати свого супротивника – не задля помсти чи встановлення правосуддя; ним керують суто гуманістичні, соціологічні міркування: Сашко хоче дізнатися, як змінилася доля солдата по той бік барикад після усіх подій. Чи вдасться йому розшукати беркутівця? Який вплив на його пошуки матиме зустріч з добровольцем Іваном?

Прем’єра фільму в Україні відбулася 20 лютого 2016 року, у річницю розстрілів на Майдані.

Володимир Тихий

Український режисер, продюсер, сценарист. Народився 25.02. у Червонограді. Закінчив режисуру Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого. Працював у різних телевізійних студіях як режисер реклами, серіалів та телевізійних програм. Кінокар'єру розпочав у 90-х рр. короткометражними фільмами, здобув чимало нагород на міжнародних кінофестивалях. У 2000 р. дебютував повнометражним фільмом «Мийники автомобілів», міжнародна прем'єра якого відбулася на кінофестивалів Карлових Варах. Наразі Тихий найбільше працює над документальним проектом, присвяченим революції на Майдані #BABYLON`13,  і є одним з найвідоміших українських режисерів. Член Української Кіноакадемії.

Фільмографія:

2009 – Мудаки. Арабески / Asshole. Arabesque.

2010 –  Україно, Goodbye! / Ukraine.Goodbye!

2013 – Зелена кофта / Green Jacket.

2013 – Вавилон'13 / Babylon’13

2015 -  Наша Надія / Our Nadia



Share This:

facebooktwittergoogle_pluslinkedin